Of het nu om een concert gaat of om een loveshoot, als ik een opdracht aanneem dan vind ik het belangrijk goed voorbereid te werk te gaan. Dat betekent luisteren naar ideeën en wensen van de klant, het doorspreken van een draaiboek van een evenement \ concert en een eventueel locatiebezoek als de locatie mij nog onbekend is. Tijdens de uitvoering van de opdracht ga ik zo onopvallend mogelijk te werk.  Vooral bij concerten wil ik zowel de uitvoerenden als de luisteraars niet tot last zijn en maak ik afspraken met de betrokkenen waar ik wel en waar ik niet kan staan.

 

Ik vind het belangrijk dat degenen die ik fotografeer zich op het gemak voelen. Voor een familieportret of loveshoot zal ik je vragen je aan mij te introduceren zodat ik weet wie ik voor mijn lens heb. Bij portretfotografie maak ik gebruik van de moment design methode. Deze methode zorgt er voor dat je ontspannen, op je gemak en vooral als jezelf op de foto staat.

  

Na de uitvoering volgt de uitlevering. Ik lever de foto's nooit meteen uit maar bewerk altijd de foto's. Standaard pas ik de lenscorrectie en eventuele ruiscorrectie toe en het rechtzetten van de horizon. Maar het is soms ook nodig om wat correcties aan te brengen in schaduwen, verzadiging en hoge lichten. Een camera is ook maar een dom ding die in de meeste gevallen goed werk levert maar hij kan er ook wel eens naast zitten waardoor de foto net niet het beeld weergeeft wat je met het blote oog gezien hebt. Wat dat betreft is het menselijk oog nog steeds superieur aan de camera.

 

Mijn streven is om de foto's binnen een week via WeTransfer uit te leveren in twee formaten: een voor social-media geoptimaliseerd formaat en het origineel formaat in hoge resolutie. Foto's van mij op social-media mogen uitsluitend geplaatst worden met mijn watermerk. Foto's die worden gebruikt voor websites, flyers of andere gegevensdragers dienen van een bronvermelding te worden voorzien. Overige bepalingen voor privacy en voorwaarden vindt je hier.