Ik ben Arno Lambregtse en woon  aan de rand van de Veluwe, in Hoevelaken. Ik heb fotografie altijd al interessant gevonden. De technieken heb ik mijzelf min of meer eigen gemaakt aan de hand van internet aangevuld met enkele workshops waaronder een workshop avond-en nachtfotografie en een workshop straatfotografie. Het fotograferen doe ik naast mijn vaste baan als consultant bij een internationaal advies-en ingenieursbureau. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar kleinschalige opdrachten.

 

Mijn fotografie equipement bestaat uit een Nikon D750 full-frame body, een Nikkor 50 mm 1.8 lens, een Nikkor 24-70 mm f2.8 lens en een Tamron 70-200 mm f2.8 G2 lens. Ik fotografeer zoveel mogelijk met natuurlijk licht en maak dus liever geen gebruik van flitsapparatuur. Het nabewerken van de foto's doe ik met Adobe Lightroom en Adobe Photoshop, twee krachtige tools om het maximale resultaat uit de foto te halen.

 

Als ik een opdracht aanneem dan vind ik het belangrijk goed voorbereid te werk te gaan. Dat betekent luisteren naar ideeën en wensen van de klant, het doorspreken van een draaiboek van bv een evenement of concert en een eventueel locatiebezoek als de locatie mij nog onbekend is. Tijdens de uitvoering van de opdracht ga ik zo onopvallend mogelijk te werk. Ik vind het belangrijk dat degenen die ik fotografeer zich op het gemak voelen. Vooral bij concerten wil ik zowel de uitvoerenden als de luisteraars niet tot last zijn en maak ik afspraken met de betrokkenen waar ik wel en waar ik niet kan staan.

 

Na de uitvoering volgt de uitlevering. Ik lever de foto's nooit meteen uit maar bewerk altijd de foto's. Standaard pas ik de lenscorrectie en eventuele ruiscorrectie toe en het rechtzetten van de horizon. Maar het is soms ook nodig om wat correcties aan te brengen in schaduwen, verzadiging en hoge lichten. Een camera is ook maar een dom ding die in de meeste gevallen goed werk levert maar hij kan er ook wel eens naast zitten waardoor de foto net niet het beeld weergeeft wat je met het blote oog gezien hebt. Wat dat betreft is het menselijk oog nog steeds superieur aan de camera. Mijn streven is om de foto's binnen een week via WeTransfer uit te leveren.