Amersfoort, St Joriskerk

Al sinds jonge leeftijd ben ik gefacineerd door het orgel. Als kleine jongen stond ik vaak na de kerkdienst bij de organist te kijken hoe hij of zij dat toch allemaal deed met die handen en voeten. Ik herinner me nog goed dat mijn ouders op een gegeven moment vroegen of ik op een sport wilde of op orgelles. Ik koos voor het laatste en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van!

 

Muzikale vorming 

Mijn muzikale vorming heb ik voor een groot deel te danken aan Willem Hendrik Zwart (1925-1997). Vanaf mijn twaalfde heb ik vijf jaar les van hem mogen ontvangen in de Bovenkerk van Kampen. Met name over het kerkelijk orgelspel heb ik veel van hem geleerd. Na zijn overlijden in 1997 heb ik mijn studie voorgezet bij Peter Eilander en Marco den Toom.

 

Kerkorganist

Een bekende uitspraak van Willem Hendrik Zwart was: "de Lofzang heeft een voertuig nodig en dat moet een gouden koets zijn".  Dat is nu precies waar mijn hart ligt in het orgelspelen: de gemeentezang begeleiden! Als organist ben ik verbonden aan de Hervormde Gemeente Hoevelaken-Stoutenburg-Achterveld en onze eigen gemeente, De Fontein, in Nijkerk. Ook geef ik op verzoek mijn medewerking aan rouw-en trouwdiensten.

 

Muzikale activiteiten

Naast het orgelspelen ben ik ook als beheerder actief van een orgel gerelateerde facebookpagina "Orgelconcerten Vincent de Vries". Op deze pagina verzorg ik de concertaankondigingen en de aanvullende informatie rond de concerten. Ook ben ik initiatiefnemer en webmaster van de website www.orgelconcertenvincentdevries.nl. Samen met Johan van Arnhem uit Staphorst ondersteun ik Vincent tijdens zijn jaarlijkse concertreizen in Nederland. 

 

Orgellessen 

Sinds december 2015 geef ik in mijn vrije tijd orgelles aan (beginnende) leerlingen. Ik behandel in de lessen de boeken van Folk Dean. In mijn praktijk heb ik ook ruimte voor gevorderde leerlingen. Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

 

 

Foto's: Hans Schippers